Sunday 10 July 2016

Sort Of Precious Stitches

When I had to stop knitting I found myself in a limbo. I love knitting. I love creating in stitches and see a garment grow from the needles. Well, that is not the case right now. Not getting better from that shoulder strike in a long time. 

I bought some red yarn and is knitting that happy pom pom scarf a couple of rows a day.

And what a joy I feel when I knit those rows. Of course I would like to knit a lot more. But those stitches becomes so precious. Like small treasures made every day.

In addition I have been making stitch markers. Some of the sets are private for the receiver but I will show you some of mine and one for a friend.

Made for a friends Tour de Fleece.






































I really enjoy making them. And to choose words that means something special for the knitter getting them is such fun.

Something about those thought about being happy about what is - not what should be.

It´s not a bad idea to occasionally spend a little time thinking 
about things you take for granted. Plain everyday things.
Evan Davis
My stitch markers to use under Tour de France - they will have to wait until next year...

11 comments:

  1. Jeg tænker over hver dag, hvor heldig jeg er, at jeg kan strikke. Det er ikke bare det at skabe et unikt og smukt produkt - jeg er simpelthen overbevist om, at det holder mig ved min fornufts fulde brug ;-) Alligevel ved jeg, at jeg lige som du ville være i stand til at finde en anden vej, hvis det forfærdelige skulle ske, at jeg ikke kunne strikke! Men jeg tror - det ville tage sin tid! Det er imponerende, at du allerede kan fokusere på det positive :-) Du nyder dine få pinde, som du skriver bliver hver maske dyrebar og nu har du produceret de fineste, sjove og originale maskemarkører :-) Jeg ved godt, at det altid går op og ned - at fokusere på det positive er et valg - jeg håber for dig, at du kan finde behandling til din skulder, så du ikke længere skal leve med den begrænsning. Ha en dejlig søndag :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tusind tak for opmuntring Lene!!! Ja, lige præcis - der er helse i at skabe. Jeg prøver at tænke at det går over, og at jeg kan strikke igen. En slags mellemperiode... Det er dejligt at kunne lave noget andet. Jeg giver sjælden op før jeg skal... God søndag kære Lene!!

      Delete
  2. Så leit Lone, og god bedring. Har selv erfart hvor frustrerende det er å ikke kunne strikke pga fysiske begrensninger. Også klarer man likevel ikke helt å holde seg unna... Nydelig farge på garnet.

    For meg er håndarbeid en form for terapi og hygge. For selv om jeg nå forsøker å gjøre det til noe litt mer, så ligger fortsatt elementet av å miste begrep om tid og sted som et sentralt punkt i det å fordype seg i noe man rett og slett elsker å holde på med. Som Lene sier over, når strikkearmen streiker å vil en kreativ sjel finne noe annet å bruke hendene på. Og det ser jeg jo at du allerede har gjort.

    God sommer. 🌞

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tusen takk Helle!!! Å skape er en annen tid og annet sted. Det er ikke i nærheten av noe annet. Jeg prøver å holde motet oppe - kan jo ikke gå i kjelleren av dette... Håper det går over snart!!! God sommer til deg også og takk for støtten!!

      Delete
  3. Så dumt med den skuldra altså, håper du blir bedre. Takk for koselige kommentarer inne hos meg. Jeg håper å se nye herlige fargerike kreasjoner her inne snart - God bedring :)

    ReplyDelete
  4. Lone, so happy you are able to create a little bit, everyday. I have been thinking about you, thinking how hard it must be on you! It is so true, to think about the everyday things, we take for granted!! We should count our blessings everyday! I love your little stitch markers! How precious! Your pom pom scarf is looking beautiful! Please take care of you! Big Hugs and Much Love!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much Stacy!!! And thank you for your thoughts!!! Hugs back to you dear friend!!

      Delete
  5. Ha en flott sommer! Jeg gikk tom for garn i San Francisco, heldigvis at jeg var innom Purl Soho i NY så jeg fikk startet et nytt prosjekt som er på pinnene nå, usa rundt mil etter mil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tusen takk!! Nyt dagene, og at du strikker deg rundt i landet ditt!!!

      Delete
  6. Så fint at du kan strikke litt, kjære Lone, jeg håper skulderen blir bedre hver dag. Fantastiske maskemarkierer har du laget. Deilig ordspiller... jeg elsker.
    Herlig å se :-))) God sommer fortsatt... kos deg. Hilsen og klem fra Viola

    ReplyDelete

Thank you so much for your comment - it means a lot to me!!! Sorry about the robot words - it is due to loads of spam. Hope it is ok!!!