Friday, 28 August 2015

A Sudden Woolly Overload

A start on a new jacket in spite of infomation overload and too much digital knitting going on...
You know when you have eaten too much. But in the digital world we eat and eat every day until we are so full of adds, facebook and all other things going on online, that we cannot breathe.

I suddenly hit that wall - the one that stop all creativity and urge to knit. It has never happened before. What was inspiration and learning in the beginning suddenly became too much.

Sweaters, socks, jackets and mittens just floaded my news update. I did not realize it until someone else said it - and I just found out that it was time for an autumn clean and to log off from that constant float of information and adds I simply can do without.

Colors for my jacket.
Do not get me wrong - sharing, learning and helping is some of the best things about internet.

Without it I would have been lost. But all good things can also be too much to digest...

Now, it has to be said that reading blogs are a joy. It has always been. It gives something, it adds something to internet that you cannot find anywhere else.

That is the creativity out there where you share who you are and what you do.

Well, enough of all that. My interest for knitting is not entirely gone.

I simply had to stop thinking of it as a production line, a way of being inthere with all the other knitters that knit 1.500 sweaters in two hours.

And all the knitting books that we are constantly reminded of to buy. Every single day. I have to get back to my basic joy and fun of knitting. Just keeping it simple and relaxing.

Right now I am knitting a gift, and have started on a jacket you see the beginning of in the photo. And of course my Viajante.

What do you do? How do you manage the balance between getting inspired and drown in information?

One of the effects of living with electrical information is that we live habitually in a state of information overload. There is always more than you can cope with. 
Marshall McLuhan  

29 comments:

 1. Veldig enig! Jeg sluttet å strikke tidligere i sommer ... ikke så lenge, men en måneds tid. Sluttet å være på nett. Ble roligere av det, og etterpå var det mye morsommere å strikke igjen. Men det er lett å komme inn i den samme tralten, så nå tar jeg et nytt oppgjør med alt dette. Jeg vet ikke hvordan å balansere det annet enn å ta pauser, for det ligger liksom i kreativitetens natur at det blir litt kaos og mye. Kanskje man kan la seg inspirere en stund, og så legge vekk inspirasjonskildene og fordøye?

  Flotte farger på jakka! Er det eget mønster? Blir fint!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk for din kommentar. Så glad for at jeg ikke er alene om å tenke slik... Pauser er virkelig en god idé. Istedet for å ta "litt" info hver dag. Mønsteret er fra Rauma og kom ut i vår.

   Delete
 2. Jeg går til naturen - jeg har ikke med telefon eller teknikk... bare føtter eller sykkel.
  Jeg hadde sist to dager en vakker sykkeltur langs elv... såååå fantastisk var. Nå jeg gleder meg
  med strikketøy og litt blogglandia :-)))
  Herlig jakke strikker du... super farger og deilig mønsteret. Jeg elsker. Ønsker deg masse glede.
  Hilsen sender deg Viola

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Viola - å komme seg ut uten mobil er så lurt. Da kommer freden!!!

   Delete
 3. Ej, det kan jeg forholde mig til, det der. Alt det man så gerne vil strikke bliver til en lang liste af pligter og så forsvinder lysten. Jeg har strikket en milliard sokker i sommer, det skulle jeg ikke tænke over. For meget garn i skabet kan også stresse lidt. Jeg glæder mig til at se din jakke færdig. Den ser lækker ud.
  Kan du have en rigtig dejlig weekend!!
  Knus Dorte

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tak Dorte - ja, lige precis. Der bliver for lange lister, for meget garn og så laver man en pligtliste og får dårlig samvittighed når man ikke kan gennemføre den... Nå, men der er da håb om at man skal tage lidt ferie fra alt det. God weekend med knus til dig også :-)

   Delete
 4. Heisann.
  Takk for at du tar opp dette emnet, for jeg føler det på samme måten selv. Man blir ligsom så overkreativ av alt dette kreative, at ting blir borte underveis.
  Jeg mistet litt interesse for strikking tidligere i sommer, da min Danske venninne gikk bort. For hva var ligsom meningen med alt?
  Det var da jeg begynte med min medietive strikking av Ankelsokker. Tenk det, jeg som hater å strikke sokker!!! Men det hjalp/hjelper. Og samtidig får jeg gledet andre ved å gi dem bort.
  Ellers har jeg begynt på nye prosjekter, som bare stopper opp. Ideen og kreativiteten er der. Men gjør jeg det for meg selv, eller for å lage en masse ting for å vise i bloggen???
  Jeg prøver å koble av fra nettet av og til, for det er sant, det stresser oss.
  Vel, så får jeg vel legge fra meg Ipaden min, for, ja, å strikke litt.
  God fredagskveld, god helg, Lone.
  Klem
  Ps: fint det du strikker på nå

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Sylvia - bare hyggelig. Av og til må man bare si noe som kanskje ikke er det mest populære men likevel en realitet. Glad du fant en glede og en måte å komme litt videre på gjennom sokkene dine. I tillegg er de knallfine gaver!!! Huff ja, det publiseringsdyret som aldri blir mett, blogg, facebook osv. Nei, avlogging er tingen!!!

   Delete
 5. Thanks for your comment.
  You areso true ......I know it by myself...and you open my eyes again that I shoud stop it and go to the roots...not production ,only fun and creativity.

  ReplyDelete
  Replies
  1. You are so welcome!!! And back to the roots are just right!!

   Delete
 6. Jeg tok vekk koftegruppa fra feeden min på facebook, og da ble det ikke så innmari fullt av stress og inspirasjon. Da kan jeg heller gå inn og kikke om jeg får lyst, ikke føle at jeg drukner :)

  Inspirasjon og lyst kommer jo i bølger. Jeg koste meg med å sortere meg gjennom garnlageret mitt da jeg var litt inspirasjonsløs, det er noe med å holde det fysisk i hånden. Og så har Anne på landet og jeg det gøy i hver vår blogg med å farge garn (med ymse resultat, haha!), moro å gjøre noe fiberrelatert som ikke er strikking og.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Merete. Ja, det gjelder å nullstille litt med andre ting. Veldig gøy å lese om garnfargingen dere driver med. Å gå gjennom garnlageret kan jo også gi inspirasjon :-)

   Delete
 7. Hmmmm... ved ikke om jeg vil kalde det overload... Men mine strikkekriser kommer, når projekterne ikke falder ud som forventet og en pludselig strikkeusikkerhedsmindreværdstilstand indtræder....
  Så ender jeg enten med alle strikkebøgerne på skødet eller med et no brain projekt!
  Kom da også til at købe et par bøger i går til Strik i Todbjerg! En anden ting jeg tog med, var Annettes fortælling om baggrunden for Vævestrik med Japansk islæt. Hendes indtryk af Japan og japanerne; de gør sig umage. Med mad, tøj, håndarbejde.... Tid, fordybelse og umage. Jeg vil øve mig i det og nyde at strikke ... og senere strikke fra bogen, som selvfølgelig kom med mig hjem!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tak Anne. Ja, lige precis. Det der med prosjekter der ikke helt går som man vil er meget strikkestopirriterende... Japansk strikkekunst er noget at tænke på. Har nogle japanske strikkebøger og de er helt fantastisk flotte. Selv om jeg ikke forstår så meget af det... Nyd søndagen Anne!!

   Delete
 8. Ja der har jeg vært, flere ganger. Og etterhvert så oppdager jeg at det er andre ting i livet som gjør det. Jeg elsker å strikke, men kreativiteten og viljen blir borte. Den ble søkk vekk da jeg var i praksis på studiet, dødssliten. Den blir borte når det er varmt, når formen ikke er tipp topp, eller når skapene er fulle og jeg ikke vet hva jeg skal starte på......... Ja også blir den borte når det ikke er noe gøy å se på tv - jeg ser nemlig aldri tv uten strikking.... ;) Men det kommer tilbake. Finn noe annet å gjøre innimellom. Jeg fargelegger i de periodene :)
  Når det er sakt så strikker du jo helt nydelig, gaven over her ser ut til å bli fantastisk. Du er så flink å starte på vakre prosjekter med nydelig mønster og farger. Ikke la det bli en plikt å oppdattere bloggen ofte, gjør det kun når du har lyst - det lærte jeg meg etter første året med oppdatteringsjag. Ha en fin søndag, ta en kaffe med ei god venninne, eller bare slapp av - jeg tar en inspirerende titt her inne imens.

  Og takk for tannlegelykkeønskninger, jeg er et barn hos tannlegen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk for din kommentar!!! Du har så rett - livet går opp og ned sammen med strikkingen!!! Pauser er jo bare bra for det meste. Kanskje rydde i alt jeg har strikket og se og kose meg med det istedet :-) Da har jeg litt å holde på med en stund... He he!!! Håper det gikk bra hos tannlegen!!

   Delete
 9. This certainly happens to me, too, Lone. Sometimes I get caught up with looking at so many different projects, that it leaves no time to actually create. I do pretty much what you have done....stay away from all the computer overload...pick up a project and just have fun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much Debbie. It is so nice to know that so many other people are thinking the same.

   Delete
 10. Kjenner meg igjen i det du skriver. Når man følger med på så mye på ulike nettsteder, virker det som alle andre er så mye mer effektiv og strikker mye mer enn det jeg klarer. Og når det blir så mange ulike, klarer jeg ikke ha noe personlig forhold til det. Slikt blir jeg stresset av. I tillegg blir strikkelisten så utrolig lang med all denne inspirasjonen! Rekker bare over en liten brøkdel. I sommer har jeg også slått av en del sosiale medier, og det har gitt mindre stress :) Nå kjenner jeg meg klar til å være litt aktiv i bloggverden igjen :) Jeg liker bloggingen, og håper det vil ta seg opp og bli like populært som det var en stund.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Birgitte for din kommentar Birgitte. Ja, bloggingen er kanskje den arena som taper når vi sitter på andre sosiale media. Litt synd for bloggingen er så bra, og mye mer rolig og givende.

   Delete
 11. Så sant, så sant!
  Jeg kjente en stund at jeg ble mer stressa enn inspirert av alle sosiale media og da ble jeg veldig usikker på om jeg orket mer blogg. Jeg startet jo med blogg fordi det ga meg glede og inspirasjon, så ble det bare stress.. "Plutselig" var jeg på facebook -og med i ulike strikkegrupper, "bombandert" med alt jeg skulle la meg inspirere av...Så ble det bare behov for pause og ro.
  Nå skal jeg prøve å ta ting i mitt eget tempo og kose meg med håndarbeidet og ikke tro at jeg rekker over all verdens prosjekter på urimelig kort tid!
  Akk ja, det er jo en erkjennelse :-)

  Nydelig genser du holder på med; heldig den som får en slik gave!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk for kommentar Britt. Eget tempo og blåse i alt det andre må jo være tingen. Det er jo helt tullete å piske oss selv gjennom noe som skal være avslappende og gøy!! Jakken er ikke en gave, men til meg...

   Delete
 12. You took the words right out of my head! I have been experiencing the same, lately. The urge to see and know everything can absorb you so much that you don't have the time or energy to get anything done anymore. Just this week I decided to start focussing on my own projects and to enjoy working with my hands again.
  That being said... I still love checking out your blog :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much for your comment Ellen!!! I found out that it is all about enjoying what I spent time on and not take in that total overload. Simply avoiding it as much as I can :-)

   Delete
 13. Jeg tror vi er mange som til tider føler at vi bruker for mye tid i den digitale delen av livet vårt. Og det er så lett å bli "fanget". man kan jo bli fullstendig oppslukt, også skjer det så mye HELE TIDEN. Som du sier så er det balansen som er vanskelig, for delingskulturen på Internett har gjort mye bra. Samtidig som den har en ulempe i mht tidsbruk og andre aspekter i forhold til at alt som postes også kan være med på å skape et prestasjonspress. Når du ser på strikking som produksjon lyser varslelampene hos meg. Da er det på tide å skru av eller begrense feeden. Jeg prøver innimellom å logge helt av, men våre digitale hjelpemidler hjelper oss også til å holde oss "avhengige". Når mail, og hele ditt sosiale liv ligger på mobilen din - som du nesten ikke lenger kan klare deg uten. - Jeg betaler jo selv fakturaer i banken med den nå.., og det kommer opp små varsler..? Da er det ikke alltid like lett å tenke "De kan godt vente til i morgen". Et tips for å begrense feeden på FB noe er å ikke følge innleggene til alle gruppene du er med i, Du er fortsatt medlem, men må selv aktivt gå inn innimellom for å hente inspirasjon å se hva som har skjedd siden sist. Jeg følte som du at jeg druknet i gensere, barnetøy og sokker og tok en opprydning. Nå følger jeg innleggene kun i noen få grupper, selv om jeg har medlemskap i flere håndarbeidsgrupper. Jeg har også gjort avtaler med meg selv hvor jeg har satt av tid i kalenderen til strikking eller søm. Litt tullete kanskje, men jeg har hjertemerket dem i kalenderen under kategorien " Være god mot deg selv tid". Jeg håper strikkelyst og kreativitet kommer tilbake til deg så fort som mulig.
  Klem Helle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk for din kommentar Helle. Ja, det handler jo om å ta kontrollen og styre det selv i stedet for at oppdateringer styrer. Det er igrunnen det som hjalp meg.

   Delete
 14. Tusind tak for dit indlæg - jeg er helt enig, og du siger det så godt. "Keep it simple".
  Man behøver ikk/e at blogge hele tiden. Man behøver heller ikke strikke det sidste nye for at være hip. Jeg strikker de trøjer jeg har lyst til. Nogle er mange år gamle, men det er jeg ligeglad med, hvis jeg kan lidt modellen. Vi skal ikke lade blogningen/iinspirationen/internettet styre os, men huske at det er os, der bestemmer.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Velbekomme!!! Ja, du har fuldstændig ret i det. Det er jo os der har kontrollen, men pludselig så opdager man at internet har taget den. Så er det lige at få slået en hel masse af og leve lidt af sit eget liv :-)

   Delete
 15. Joy and fun! You are so right my friend! Be you and let your spirit enter every piece you create ;o) Big Hugs ;o)

  ReplyDelete

Thank you so much for your comment - it means a lot to me!!! Sorry about the robot words - it is due to loads of spam. Hope it is ok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...