Sunday, 22 November 2015

Never Say Never Again And Again

I always say never: I am never using alpaca again and end up knitting cowls in it because I finnally get the right color.

I am now saying: I am never using handpainted overpriced yarn again.

When I discovered handpainted yarn I was in overwhelmed. All those gorgeous colors I could create with. I bought too much of it at prices I would never pay today.

A variegated yarn together with an orange painted yarn.
Now this is my experience with most of it: The yarn pills after very little use due to the merino.

Some of it bleeds so much I have to wash it before knitting with it, which I find extremely annoying.

For cold climate I do not get the warmth I need from the garments. I have also seen some of it color fading when used. So I am never going to buy it again...

Anyway, when I buy overpriced yarn I think of it as very special and I need a special project for it.

Totally rubbish of course, but that is how it ends up in loads of stashed yarn.

I took most of it out yesterday and found my pattern Lifelines and now it is going to be a very long scarf. At least I can use it during spring and summer - and summer is short in Norway and the pilling will not be that bad...

I like the color schemes though. And I will enjoy that thinking that I got a lovely project from all that yarn.

If you beleive in yourself and never say never
you can achieve whatever
Siel


The Stitch Story
Yarn: Various skeins, odds and ends from handpainted merino yarn
Needles: 2mm
Pattern: Lifelines
My Ravelry Page: Life In Stash

12 comments:

 1. Ben there, done that, too!!!!
  Og mine nøster ligger også i stæsjet et eller annet sted.......
  Men, de er så fine å se på.
  Veldig lekkert å se dem ligge i en kurv, slik du har det her. Så de kan vel også brukes en dekorasjon?
  Jeg har en lang og slank orkidevase, som jeg av og til fyller med garnnøster. Det er så flott, og gjester som kommer på besøk, synes det er så morsomt.
  Tror det blir et spennende skjerf du er igang med.
  God søndag Lone.
  Klem

  ReplyDelete
  Replies
  1. He he - ja, de egner seg utmerket til pynt igrunnen. En god idé å sette de frem på den måten. Gøy å strikke skjerf slik. Alt for gøy - alle andre prosjekter ligger og støver ned... God søndag til deg også!!!

   Delete
 2. Sjovt at I garngeniale ikke kan forliges med de håndfarvede garner... det kan jeg heller ikke! Det er da godt, at jeg ikke er ene om det!! De er så lokkende i farvespillet i nøglerne, men ser bare flimmerforvirret ud når jeg strikker med dem...
  Den strikkeprøve ser altså skøn ud... Glæder mig til at se mere...!
  Jeg får alt mit strik til at "pille" Det laver fnullerter under ærmerne og ned langs siderne. Både uld, alpaca, blandinger... Troede det var mig og min måde at bevæge mig på, der var årsagen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, så godt at vide at man ikke er alene om at synes noget meget dyrt og oplæst og vedtaget "luksus" er noget værre noget...
   Det der med fnuller har der været lange og til dels kedelige debatter om her i Norge. Nogle mener at det er personavhængig og har med kropstempetur at gøre. At man bruger strik under jakker med syntetisk fôr har også været nævnt. Andre at det er garnet - og desværre er der ingen der har kommet med et svar alle kan enes om. Men det er vel sådan at uld har et lille lag med fimrehår der simpelthen fnuller ved brug? Køb en fnullermaskine der fjerner det og lad som om sweateren er helt ny :-)

   Delete
 3. Kjenner meg veldig igjen her gitt. Tørr ikke innrømme hvor mye fint garn som bare ligger i skuffen og venter på DET perfekte prosjektet. Herlig å besøke den flotte fargerike bloggen din igjen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Hanne - ja, huff man sparer og sparer på fint garn. Til ingen nytte...

   Delete
 4. It is very annoying when yarn acts like this! I doubt I would have the patience to wash it first, but when it is so expensive, I don't blame you. Use it up!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you Debbie - yes, I know. Just get it finished and move on :-)

   Delete
 5. Så ergerlig å kjøpe dyrt garn som ikke svarer til forventningene. Garnet så morsomt ut, med fine fargespill, så jeg håper du likevel får litt glede av det. Vi har vel alle gjort noen bomkjøp av garn, også av den dyre og litt sure sorten. Men å si "aldri igjen" kan kanskje være litt skummelt. 😉

  ReplyDelete
  Replies
  1. He he Helle - ja, aldri kommer sjelden godt med. Og plutselig er det jo en farge man bare MÅ HA... Men jeg skal prøve å styre unna dette garnet. Alt for dyrt i forhold til kvaliteten..

   Delete
 6. Replies
  1. Thank you Stacy. Not really the end of the world. LOL!!

   Delete

Thank you so much for your comment - it means a lot to me!!! Sorry about the robot words - it is due to loads of spam. Hope it is ok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...