Sunday, 1 May 2016

Frog It And Start Another...

Frogging is no fun - but so are projects that will never be anything other than annoying..
After knitting almost half the body I totally lost interest in my project. I loved the sweater when I saw it and wanted a jacket instead. But the pattern was a disappointment. 

That 80s shaping Rauma still is doing, just kills a lot of their designs. You actually cast on stitches, knit the rib and then increase stitches. 

Rosendal, my new project will be a jacket from that pattern.
I started out trying to get the pattern to fit what I wanted. 

But after a lot of knitting and the realisation that a raglan and a yoke combined will make the whole finishing a disaster, I lost all interest. 

It has been lying around and I have been searching for a new project for those dashing colors.

I have always wanted to knit a jacket from the 90s again.

This time in colors that will suit me and do the pattern justice. Back then I chose the colors in the pattern. The shop had absolutely no knowledge of colors - nor dit I - so I went for the safe choice. The one that makes me look older, sick and grey. No more of those grey colors - life is too short for that.

Anyway, I am actually excited about a new project and that is a long time ago I was just that. I am determined to knit raglan and have no idea how I will do that. But I start knitting and that will sort out in the end. I hope!!!

One step back doesn´t mean you are defeated, it only means you´re 
going to take the same step forward again, but this time wiser
janMD
My old jacket from the 90s in terrible colors - at least to me they are :-)


14 comments:

 1. Det er også bare nogle ganske vidunderlige farver og de skal naturligvis omsættes til en trøje, der dur :-) Jeg hader at trevle op, men når man ved den er gal, så er det bare om at få det gjort og så skynde sig at strikke lidt på det nye projekt ;-) Synes det er så vigtigt at finde de farver, der klæder en - der er mange nordboere, der kunne trænge til lidt kulør, men det kan være svært at trænge gennem den "fine nordiske stil" som er så pokkers afdæmpet og altså heller ikke klæder alle, he he ;-) Rigtig god søndag til dig - glæder mig, at jeg kunne vise lidt rundt i Nordjylland :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusind tak :-) Trevle op er bare forfærdeligt. Men så dejligt at bare blive færdig med det, og komme videre. Ja, jeg skulle ønske vi kunne bruge flere farver som vi klæder. Tænk at over 80% bruger sort og ikke klæder det... Suk!!! Nå, men alt jeg vil gøre et at bruge farver - det er så skønt!!!

   Delete
 2. Ihhhh, trææææls.... den ser ellers så lækker ud på modellen. Troede, den havde facon. Jeg har haft kig på mønstret, da jeg synes det står så fint frem. Havde overvejet, om den skulle købes... Øv!
  Rosendal er bare flot. Den ligger i måske-mappen. Men den skal ikke være så bred og voldsom til mig. Det kræver omregning.... og det gider jeg ikke i øjeblikket. Glæder mig til at se trøjen i DINE farver. med raglan og andre personlige detaljer!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baglænsbussen kørte lige forbi her også Anne - og tak!!! Den er totalt faconløs med 80er stil... Rosendal er utrolig flot. Jeg bruger tyndere garn, så den bliver automatisk mindre. Bruger maskeantallet til medium og det er sådan nogenlunde der jeg ligger med antal masker. Ikke alt for stor og ikke for lille. Når det er mønsterstrik bliver det hurtigt for varmt om det sidder tæt.

   Delete
 3. Surt å rekke opp noe med så mye mønster, men du har i alle fall den rette innstillingen. :)

  Jeg har samme bok, og alle oppskriftene i den er korte og vide. Så de krever mye omarbeiding for å bli bra.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det er surt. Og tusen takk - ikke annet å gjøre enn å tenke positivt og hive seg over det. Enome jakker og gensere, men de er flotte om man bare bruker tynnere garn. Ganske spent på å se hvordan dette blir :-)

   Delete
 4. Jeg må smile litt når jeg ser fargene på 80-talls jakken din. Den er veldig ulik deg nå. - Vet at det er mange som sitter med den samme opplevelsen av Raumas mønstre. Hører en del garnforhandlere som er ganske oppgitt, fantastisk flott garn men ut-daterte mønstre.

  Det var veldig hyggelig å møte deg live. Etter å ha fulgt deg gjennom flere år så kjennes det som du sa som vi kjenner hverandre litt allerede. Jeg skulle gjerne hatt litt bedre tid til å prates, - noe jeg håper vi får til ved vårt neste møte. :)

  Ang. kommentaren din om bunader og status i dag så fortjener det nesten et helt innlegg i seg selv. Beltestakken begynner i noen miljøer å nesten bli litt flau, da den også omtales som OSLO 3 bunaden. Jeg tror ikke det er tilfeldig at det er den bunaden som har slått an på Oslo vest, ikke fordi det er ualminnelig mange med slekt fra Telemark der, men fordi den er blant de dyreste i anskaffelse og du kan virkelig pøse på med søljer.... - Men presset rundt konfirmasjon, klær og gaver ser ut til å gå litt av hengslene, i alle fall i enkelte miljøer. Om ungdommer som skammer seg over at foreldrene ikke kan legge 40 000 på bordet for et festplagg? Da er det et eller annet galt med forventningene. Men ja, jeg ser jo at en bunad er i ferd med å bli et statusplagg hvor prislappen blir viktigere når du presenterer den, enn den kulturhistorien/familietilhørigheten den burde representere.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, veldig "kjøpe samme farge som i oppskriften". Selv om hun som solgte garnet syntes den rosa og gule fargen var alt for sterke.... Rauma - de må bare skjerpe seg. Helt enkelt... Skulle også veldig gjerne hatt tid til å snakke mer med deg Helle - håper vi møtes igjen engang.

   Delete
 5. I wish you all the best my friend! I know you can do it Lone! I have to say, you might not like your jacket from the 90's, but I think it's beautiful!! Big Hugs!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you so much Stacy - it is beautiful. But just not in those colors... Big hugs back to you dear friend :-)

   Delete
 6. Så kjedelig å rekke opp (grmf!!!!), men ingen skam å snu! Det er ikke alltid at ting blir som hadde tenkt.
  Ditt nye prosjekt ser riktig flott ut, det blir spenndnde å følge med videre!
  God helg!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja huff, men når man først får bestemt seg så går det veldig bra. Veldig gøy å strikke kofte - det er lenge siden jeg syntes det var gøy. Resultatet ble aldri bra - så nå håper jeg denne blir fin... God helg til deg også :-)

   Delete
 7. Uff, forferdelig irriterende å begynne på noe som man innser at ikke kommer til å bli fint. Men til gjengjeld er det tilfredsstillende å begynne på noe man VET blir bra. Kos deg med ny genser i fine farger :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk Maria - ja, det er ille. Men også helt greit når det nye resultatet blir bedre. Forhåpentligvis... He he

   Delete

Thank you so much for your comment - it means a lot to me!!! Sorry about the robot words - it is due to loads of spam. Hope it is ok!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...